Piena produktu ražotājs "Food Union" atvēris pirmo "Ekselences" saldējuma veikalu vienā no Šanhajas iepirkšanās centriem "New World Dai Maru", kuru dienā apmeklē apmēram 100 000 cilvēku. Ko par Latvijas saldējumu saka Šanhajas iedzīvotāji, skatieties video.

"Ķīniešiem saldējums nav tradicionāls un pazīstams produkts, bet tas iekaro arvien lielāku popularitāti. Nogaršojot mūsu "Ekselences" saldējumu, ķīnieši atzīst, ka tas ir salds, bet tieši tik, lai viņiem tas patiktu, ar maigu šokolādi, sulīgu mērci un kas nav mazsvarīgi – ar svaigu un patīkamu garšu," saka AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Staņēvičs atgādina, ka pirms trim mēnešiem kuģis ar Latvijā ražotu saldējumu sāka ceļu uz Ķīnu.

Vienlaikus "Food Union" ir atvēris arī saldējuma "Nu Smoothie" zīmola tirdzniecības vietas piecos lielākajos un biežāk apmeklētajos lielveikalos Šanhajā - "Bao Shan", "Zhong Huang Bai Lian", "Wu Jiao Chang", "Nan Jing" un "San Xin".

"Ekselences" un "Nu Smoothie" "pop-up" tirdzniecības vietas ir atvērtas sadarbībā ar "Bright Food Group" un Šanhajas pašvaldības iestādēm, un tas "Food Union" ceļā uz Ķīnas tirgus iekarošanu ir pirmais solis, kas ļaus gan uzzināt klientu atsauksmes, gan pozicionēt "Ekselenci" un "Nu Smoothie" kā izcili gardu, Latvijā ražotu saldējumu.

"Popup" veikals un tirdzniecības vietas divus mēnešus darbosies izmēģinājuma režīmā, bet pēc tam "Food Union" komanda kopā ar "Bright Food Group" izstrādās produktu portfeli 2016.gada vasaras sezonai pārdošanai Šanhajas lielākajos iepirkšanās centros.

"Food Union" zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS "Premia Foods".

"Food Union" ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, kura apgrozījums 2014.gadā sasniedza teju 118 miljonus eiro. "Food Union" šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Uzņēmuma ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 zemnieku saimniecībām visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!