Foto: LETA

Nedaudz aizkavējušies tirdzniecības centru "Galactico" pārvaldītāja "Linstow Center Management" (LCM) plāni uzsākt tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšanu.

LCM valdes loceklis un Iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis portālam "Delfi" pastāstīja, ka pašlaik turpinās darbs pie "Alfas" paplašināšanas tehniskā projekta - tiek optimizēti tehniskie un dizaina risinājumi, kā arī tiek strādāts pie stāvvietu plānojuma, kas ļautu palielināt stāvvietu skaitu.

"Paralēli arī noris pārrunas ar potenciālajiem enkurnomniekiem, un ir sākusies nomas līgumu parakstīšana," viņš klāsta.

Iepriekš Budļevskis stāstīja, ka 40 miljonus eiro vērto "Alfas" paplašināšanu LCM varētu sākt šā gada rudenī.

Tagad viņš skaidro, ka darbus plānots uzsākt nākamā gada pavasarī. "Savukārt atklāšanas svētki paredzēti 2017.gada nogalē, pircējiem piedāvājot vēl plašāku veikalu un restorānu klāstu, kā arī labiekārtotu priekšpagalmu pretim Brīvības gatvei," min Budļevskis.

Jau vēstīts, ka kopējo "Alfas" platību plānots palielināt no 93 tūkstošiem kvadrātmetru līdz 117 tūkstošiem kvadrātmetru. Iznomājamā platība pieaugs no 47,8 tūkstošiem kvadrātmetru līdz 65,6 tūkstošiem kvadrātmetru.

Pirmā "Alfas" paplašināšanas kārta tika pabeigta 2004. gadā, bet otra - 2008. gadā, kad darbību uzsāka kinoteātris.

"Linstow Center Management" nodarbojas ar "Galactico" tirdzniecības centru - "Alfa", "Galerija centrs", "Mols", "Dole" un "Origo" attīstīšanu un nekustamā īpašuma apsaimniekošanu. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 tūkstoši kvadrātmetru, bet visā Baltijā - 329 tūkstoši kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!