Foto: DELFI

AS "KVV Liepājas metalurgs" līdz nākamās nedēļas beigām - 27. decembrim - Finanšu ministrijai (FM) jāatmaksā 2,678 miljoni eiro, portālam "Delfi" apliecināja Valsts kasē.

Saskaņā ar FM un "KVV Liepājas metalurga" 2014. gada 2. decembrī noslēgto līgumu par ķīlas parāda samaksas kārtību līdz 27. decembrim uzņēmumam jāveic maksājums 2,678 miljonu eiro apmērā.

"Pašlaik "KVV Liepājas metalurgs" maksājumu vēl nav veicis," apliecināja Valsts kasē.

Kopējā "KVV Liepājas metalurga" ķīlas parāda summa ir 70,73 miljoni eiro, kas jāatmaksā desmit gadu laikā, veicot maksājumus vienu reizi gadā.

"Ja "KVV Liepājas metalurgs" neveiks maksājumu noteiktajā termiņā un tai ar nodrošinātajiem kreditoriem neizdosies panākt vienošanos par turpmākajiem sadarbības nosacījumiem, FM noslēgtie līgumi ar "KVV Liepājas metalurgi" paredz iespējas pieteikt līguma neizpildes gadījumu," skaidro Valsts kasē.

Par labu FM un citiem nodrošinātajiem kreditoriem ir sniegti vairāki saistību izpildes nodrošinājumi, tostarp ir ieķīlāti pamatlīdzekļi, nekustamie īpašumi, kā arī sniegti finanšu nodrošinājumi.

Pašlaik ar "KVV Liepājas metalurgs" notiek sarunas par turpmāko saistību izpildi, un uzņēmuma vadība ir aicināta steidzami risināt jautājumus, kas saistīti ar pieteikto maksātnespēju. FM un Valsts kase ir aicinājusi uzņēmumu tuvākajā laikā sniegt informāciju par aktualizētiem tās turpmākās darbības plāniem, kā arī par saistību izpildes jautājumiem.

"Ceram, ka uzņēmums pildīs savas saistības pilnā apjomā un spēs rast iespēju atjaunot rūpnīcas produktīvu darbību," piebilst Valsts kasē.

Jau vēstīts, ka SIA "Elme messer metalurgs" Liepājas tiesā iesniedzis "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas pieteikumu.

Līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group" tika parakstīts pērn oktobrī. Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

"KVV Liepājas Metalurgs" saražo ap 26 tūkstošiem tonnu tērauda armatūras mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!