Foto: F64

Valdība sēdē otrdien aiz slēgtām durvīm nolēma, ka ar atsevišķiem nosacījumiem varētu atbalstīt Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) lūgumu koriģēt kredītsaistību nomaksas kalendāru, atliekot 2,7 miljonu eiro maksājumu, kas bija jāveic līdz pērnā gada nogalei, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Viņš norādīja, ka jebkādiem atliktajiem maksājumiem jābūt nodrošinātiem ar bankas garantiju. Tāpat KVV biznesa plāns paredz ievērojamas investīcijas no uzņēmuma māteskompānijas, par kurām arī valsts vēlas pārliecināties.

KVV atbilde jādod līdz 18. janvārim, savukārt bankas garantija un apliecinājumi par investīcijām jāiesniedz līdz janvāra beigām. Patlaban tiek aprēķināta soda nauda par kavēto maksājumu - 0,1% dienā.

Savukārt ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, komentējot KVV lūgumu par palīdzību no valsts, žurnālistiem skaidroja, ka valsts iespējas palīdzēt uzņēmumam ir samērā ierobežotas. Kompānija par to jau ir informēta. Ekonomikas ministrija joprojām gaida saskaņojumu no Eiropas Komisijas par iespēju energoietilpīgiem uzņēmumiem piemērot elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes atlaidi.

Vienlaikus "Latvenergo" informējis uzņēmumu par iespēju strādāt naktīs ar zemāku tarifu.

KVV lūdzis valdību koriģēt kredītsaistību nomaksas kalendāru un precizēt OIK atlaižu shēmu, kas ļautu nodrošināt uzņēmuma darbībai optimālu elektroenerģijas cenas līmeni. Tostarp uzņēmums lūdz uz diviem gadiem atlikt maksājumu 2,7 miljonu eiro apmērā. Savukārt tas, vai tiks lūgts atlikt arī 2016. gadā plānoto maksājumu, varētu būt zināms janvāra beigās vai februāra sākumā.

Tāpat vēstīts, ka 2014. gada 2. oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group". KVV par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi jāmaksā 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!