Foto: LETA
"KVV Liepājas metalurga" darbinieki trešdien, 9.martā, saņēmuši mutisku brīdinājumu par atlaišanu no darba, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"KVV Liepājas metalurgs" darbinieks Jānis Mandeiks raidījumam skaidroja, ka trešdien uzņēmuma vadītājs Igors Talanovs nodaļu un cehu vadītājiem sapulces laikā pauda, ka notiks uzņēmuma konservācija un strādnieku atlaišana.

Mandeiks norādīja, ka februārī strādniekiem alga vēl tiks izmaksāta, savukārt, vai tā būs arī martā, ir "liels jautājums".

Tāpat nav zināmi arī nekādi termiņi, kad atlaišanas un konservācija varētu sākties vai beigties.

Pats Talanovs raidījumam gan atteicās sniegt komentārus, sakot, ka baumas nekomentēs un par jaunumiem būs oficiāli ziņojumi.

Vēstīts, ka finansiālās grūtībās nonākušais metālapstrādes uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" nav pilnībā norēķinājies par patērēto elektroenerģiju februārī.

Ziņots, ka "KVV Liepājas metalurgu" piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

2014. gada 2. oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!