Foto: F64
AS "KVV Liepājas metalurgs" otrdien izsniedzis parādu restrukturizācijas plānu, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma preses sekretāre Natalja Napadovskaja.

Plāns ir saskaņots ar uzņēmuma investīciju departamentu.

"Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzētas arī darbības, kas ļaus restrukturizēt uzņēmuma profilam neatbilstošos "KVV Liepājas metalurgs" aktīvus," uzsvēra kompānijā.

Saskaņā ar neatkarīgu auditoru vērtējumu, realizējot neprofila aktīvus, uzņēmums varētu iegūt 4-5 miljonus eiro. "Mēs veicām auditu un uzskatām, ka tas ir labs risinājums," apliecināja "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs, piebilstot, ka investoru mērķis ir saglabāt un modernizēt ražošanu uzņēmumā.

Valsts kases pārstāve Eva Dzelme apliecināja, ka "KVV Liepājas metalurgs" otrdien pēcpusdienā Valsts kasē iesniegusi uzņēmuma restrukturizācijas plānu, ko februāra sākumā pieprasīja valdība.

Tagad uzņēmuma iesniegtos dokumentus vērtēs Valsts kases speciālisti kopā ar auditorkompānijas "Deloitte Latvia" ekspertiem. Patlaban nav iespējams prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams dokumentu izvērtēšanai, piebilda Dzelme.

"Pēc tam Valsts kase sniegs savu slēdzienu par iesniegto plānu un, visticamāk, tas atkal tiks skatīts valdībā, lai lemtu, vai atbalstīt iespējamo uzņēmuma saistību grafika pārskatīšanu," sacīja Dzelme.

"KVV Liepājas metalurgs" atgādināja, ka brīdī, kad tika parakstīts līgums par uzņēmuma iegādi, "Liepājas metalurgam" bija iepriekšējo īpašnieku iekrātas parādsaistības 107 miljonu eiro apmērā.

"Pašlaik atlikušās parādsaistības vairāk nekā 70 miljonu eiro apmērā ir viena no galvenajām problēmām, kas kavē normālu uzņēmuma darbu," skaidroja kompānijā.

Paredzams, ka lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks ieguldīta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā. Pārējos līdzekļus plānots izmantot, lai dzēstu parādus, kā arī papildinātu "KVV Liepājas metalurga" apgrozāmos līdzekļus.

Jau vēstīts, ka valdība februāra sākumā uzdeva "KVV Liepājas metalurgam" līdz 1. martam izstrādāt uzņēmuma restrukturizācijas plānu, lai tiktu vērtēta iespējamā saistību grafika pārskatīšana.

Iepriekš valdība atlika lemšanu par saistību grafika pārskatīšanu, dodot uzņēmumam laiku līdz martam sagatavot restrukturizācijas plānu.

"KVV Liepājas metalurgs" solīja līdz 1. martam atkārtoti iesniegt Valsts kasē parādu restrukturizācijas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!