Foto: LETA

Finansiālās grūtībās nonākušais metālapstrādes uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) nav pilnībā norēķinājies par patērēto elektroenerģiju februārī, intervijā sacīja valsts energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

"Man diemžēl jāsaka, ka brīdinājums par elektroenerģijas atslēgšanu joprojām ir spēkā. KVV gada pirmajos mēnešos atrada iespējas norēķināties, bet pašlaik ir sācis veidoties parāds. Mēs intensīvi ar viņiem strādājam, lai saskaņotu parādu dzēšanas grafiku," pauda Žīgurs.

Viņš atzina, ka šādā parādu un to dzēšanas grafiku režīmā ar KVV tiek strādāts jau aptuveni pusgadu. "Man ir grūti pateikt, ar ko tas beigsies," piebilda "Latvenergo" vadītājs.

Jau rakstīts, ka KVV piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

2014. gada 2. oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!