Foto: F64
No darba atlaistajiem "KVV Liepājas metalurgs" darbiniekiem uzņēmums plāno izmaksāt vairāk nekā 800 000 eiro, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Ņemot vērā akcionāru pieņemto lēmumu par uzņēmuma konservāciju, uzņēmumā tuvākajās dienās tikšot veikts personāla audits, lai gūtu skaidru priekšstatu par to, cik liels darbinieku skaits, būs nepieciešams, lai uzturētu uzņēmuma infrastruktūru dīkstāves periodā.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem paziņojumu par atlaišanu varētu saņemt aptuveni 300 darbinieki no 402 pašlaik uzņēmumā nodarbinātajiem.

"Strādājošo skaita samazināšana notiks stingri atbilstoši spēkā esošajiem likumiem, un katrs no darbiniekiem tiks personāli informēts par atlaišanu vai nu uzņēmumā, vai arī pa pastu nosūtītā vēstulē 30 dienu laikā. Tie darbinieki, kuri vēlēsies saņemt algas aprēķinu īsākā laikā, to varēs izdarīt bez jebkādiem šķēršļiem," sola valdes priekšsēdētājs Igors Talanovs , piebilzdams, ka uzņēmums precīzi ievēros visas prasības, kas attiecās uz papildus izmaksām, piemēram, tām, kas saistītas ar neizmantoto atvaļinājumu vai darba stāžu.

"Šis lēmums ir saskaņots ar "KVV Group" vadību, un tiks konsekventi īstenots", paziņojumā medijiem stāsta Talanovs.

Kā ziņots, Ukrainas "KVV Group" pieņēmusi lēmumu par "KVV Liepājas metalurga" konservāciju.

Tajā skaidroja, ka šādu lēmumu "KVV Group" vadība pieņēmusi, jo saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei.

"KVV Liepājas metalurgu" piemeklējušas finansiālas problēmas, kuras uzņēmums skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

2014. gada 2. oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!