Foto: Pixabay
Valdība otrdien atbalstīja rīkojuma projektu, kas paredz izsniegt licenci, lai Rucavas novada Rucavas pagastā veiktu ogļūdeņražu – naftas galvenās sastāvdaļas – izpēti un ieguvi.

Izpētes darbus plānots veikt Rucavas pagasta Alksnīšos un Bumbuļos.

Pēc Ekonomikas ministrijas rīcībā esošās informācijas, rīkojuma projektā iekļautajā licences teritorijā laika posmā no 1987. līdz 1988. gadam veiktajā ģeofizikālajā izpētē noteikta ģeoloģiskā struktūra "Bumbuļi".

1989. gadā blakus teritorijā Lietuvā arī tika veikti seismiskie pētījumi, kā rezultātā tika konstatēts šīs struktūras turpinājumus Lietuvas teritorijā.
Foto: Ekonomikas ministrija

Kā skaidro EM, lai precizētu sākotnējos datus un izpētes rezultātus, tie tika apstrādāti un interpretēti, taču netika iegūta konkrēta atbilde uz to, vai pastāv perspektīva ogļūdeņražu iegula "Bumbuļu" struktūrā, kurā iespējama naftas ieguve.

Ja izpētes rezultātā tiks noskaidrots, ka ogļūdeņražu ieguve no konkrētās ģeoloģiskās struktūras ir ekonomiski izdevīga, tiktu veicināta ogļūdeņražu ieguves nozares attīstība, kas pozitīvi ietekmētu iekasēto nodokļu apjomu, klāsta ministrija.

Ja ogļūdeņražu izpētes darbu rezultātā tiks noskaidrots, ka teritorijā atrodas komerciāli izmantojama ogļūdeņražu iegula un licenciāts vēlēsies uzsākt ogļūdeņražu ieguvi, licences īpašniekam vispirms nāksies veikt ietekmes uz vidi novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!