Foto: DELFI Aculiecinieks

Bijušais Rīgas Centrāltirgus slēgtās teritorijas apakšnomnieks SIA "Mercados" iesniedzis šķīrējtiesā prasības atsaukumu pret AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT), atzīstot apakšnomas līguma izbeigšanas pamatotību, informē RCT pārstāvji.

Pēc apakšnomas līguma izbeigšanas bijušais slēgtās teritorijas apakšnomnieks sāka tiesvedību šķīrējtiesā pret RCT par apakšnomas līguma uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Patlaban gan vēl turpinās tiesvedība RCT prasībā pret "Mercados" par parāda piedziņu. "Mercados" parādsaistības RCT ir vairāk nekā 180 000 eiro, norāda RCT pārstāvji.

Pēc apakšnomas līguma beigām RCT atbilstoši apakšnomas līguma noteikumiem pārņēma tirgus slēgto teritoriju, kā arī tajā uzceltās būves un veiktos ieguldījumus. Patlaban tirgus teritorijā tiek veikti iepriekš plānotie sakārtošanas un labiekārtošanas darbi. Sāktos teritorijas sakārtošanas un labiekārtošanas darbus plānots pabeigt maija sākumā.

Kā atzīmē RCT pārstāvji, līdz šī gada 20. aprīlim visi slēgtās teritorijas tirgotāji ir noslēguši apakšnomas līgumus ar RCT par tirdzniecības vietu izmantošanu un sākuši tirdzniecību tirgus Slēgtajā teritorijā.

Jau ziņots, ka apakšnomas līgums par centrāltirgus slēgtās teritorijas nomu 1999. gada 1. oktobrī tika noslēgts starp RCT un SIA "KN un partneri", savukārt 2014. gada 31. oktobrī RCT, "KN un partneri" un "Mercados" noslēguši pārjaunojuma līgumu, ar ko "KN un partneri" nodeva visas no 1999. gada 1.oktobra apakšnomas līguma izrietošās nomnieka saistības uzņēmumam "Mercados". Līdz ar pārjaunojuma līguma noslēgšanu "KN un partneri" atbrīvojās no visām saistībām, kas uzņēmumam bija noteiktas ar apakšnomas līgumu, bet "Mercados" iestājās apakšnomas līgumā "KN un partneru" vietā kā nomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!