Rīgas Centrāltirgus slēgtās teritorijas nomnieks SIA "Mercados" ir vērsies Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā ar prasību AS "Rīgas Centrāltirgum" (RCT) atlīdzināt "Mercados" radītos zaudējumus saistībā ar RCT mēģinājumu pirms teritorijas nomas līguma termiņa beigām pārņemt teritorijas apsaimniekošanu, sacīja "Mercados" valdes loceklis Armands Gritāns.

Kā norādīja Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā, prasības pieteikums tiesā saņemts 22.novembrī, taču patlaban nav vēl lēmuma par lietas ierosināšanu vai atteikumu to darīt.

Gritāns skaidroja, ka RCT esot mēģinājis pretlikumīgi pārņemt daļu no slēgtās teritorijas, lai gan saskaņā ar nomas līguma nosacījumiem "Mercados" šo teritoriju ir tiesīgs apsaimniekot līdz 2018.gada 1.decembrim.

Tādējādi "Mercados" radušies zaudējumi saistībā ar teritorijas attīstībā ieguldītajām investīcijām un neiegūto peļņu. ""Rīgas Centrāltirgus" mums ir nodarījis ļoti lielus zaudējumus saistībā līguma uzteikuma mēģinājumu. Advokāti vēl precizē zaudējumu apmēru. Patlaban tie ir aptuveni pie 600 000 eiro - ieguldītā nauda un neiegūtā peļņa," teica Gritāns. Saistībā ar notikušo "Mercados" ir vērsies Rīgas Šķīrējtiesā. RCT tiesā ir atbildējis ar pretprasību.

Gritāns sacīja, ka RCT esot nelikumīgi mēģinājis pārņemt daļu tirgus slēgtās teritorijas, un šī iemesla dēļ "Mercados" ir vērsies ar iesniegumu arī Valsts policijā (VP).

Pēc Gritāna teiktā, "Mercados" vēlas panākt, lai RCT kompensētu uzņēmuma slēgtās teritorijas attīstībā ieguldītās investīcijas un neiegūto peļņu saistībā ar nomas līguma laušanu pirms laika. Pēc viņa teiktā, kopš Centrāltirgus slēgtās teritorijas apsaimniekošanas sākuma "Mercados" pakāpeniski tirgus paviljonos ieguldījis vairāk nekā 800 000 eiro, ko apliecina ar Rīgas pilsētas būvvaldi saskaņotie būvprojekti, kā arī citi dokumenti, līdz ar to šādu investīciju eksistenci ir viegli pierādīt. Otrs situācijas risinājums būtu RCT ļaut "Mercados" apsaimniekot teritoriju līdz 2018.gada 1.decembrim, kad beidzas teritorijas nomas līgums.

"Mercados" valdes loceklis apgalvoja, ka kompānija patlaban nav parādā naudu RCT, jo otras puses parāds "Mercados" pārsniedz uzņēmuma parāda apmēru "Rīgas Centrāltirgum" .

RCT šodien ziņoja, ka pārņēmis tirgus slēgtās teritorijas apsaimniekošanu, jo nomnieka parāds pārsniedz 110 000 eiro. Nomas līgums ar nomnieku "Mercados" ir izbeigts pamatojoties uz nomas līguma saistību rupju neizpildi. RCAT valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs norādīja, ka "Mercados" ilgstoši un rupji ir pārkāpusi nomas līguma nosacījumus, gan attiecībā uz tirdzniecības noteikumu ievērošanas nodrošināšanu, gan konstatēto trūkumu novēršanu. Turklāt, "Mercados" ilgstoši nav veikusi apmaksu par saņemtajiem komunāliem pakalpojumiem, kā arī nav maksājusi nomas maksu par slēgto teritoriju.

Jau ziņots, ka apakšnomas līgums par centrāltirgus slēgtās teritorijas nomu 1999.gada 1.oktobrī tika noslēgts starp RCT un SIA "KN un partneri", savukārt 2014.gada 31.oktobrī RCT, "KN un partneri" un "Mercados" noslēguši pārjaunojuma līgumu, ar ko "KN un partneri" nodeva visas no 1999.gada 1.oktobra apakšnomas līguma izrietošās nomnieka saistības uzņēmumam "Mercados". Līdz ar pārjaunojuma līguma noslēgšanu "KN un partneri" atbrīvojās no visām saistībām, kas uzņēmumam bija noteiktas ar apakšnomas līgumu, bet "Mercados" iestājās apakšnomas līgumā "KN un partneru" vietā kā nomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!