Foto: Publicitātes foto

AS "Reverta" (agrāk "Parex banka") pirms termiņa Valsts kasei atmaksājusi 25,5 miljonus eiro (17,8 miljoni latu). No tiem 18,1 miljonus eiro (12,6 miljonus latu) veido maksājums par valsts obligāciju dzēšanu, savukārt 7,4 miljoni eiro (5,1 miljonu latu) valstij samaksāti procentu maksājumos, portālu "Delfi" informēja "Reverta" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

Kopumā kopš 2010.gada 1.augusta "Reverta" Valsts kasei ir atmaksājusi 333 miljonus eiro (233 miljoni latu), ko veido arī valsts garantētā sindicētā kredīta atmaksa 244 miljonu eiro (170 miljoni latu) apmērā. Līdz šā gada beigām "Reverta" plāno atmaksāt Valsts kasei vēl aptuveni 11 miljonus eiro (7,7 miljoni latu).

"Galvenokārt valsts ieguldījuma atmaksai nepieciešamie ievērojamie līdzekļi ir atgūti pārdomātas kredītu restrukturizācijas ceļā, kā arī no atsevišķu prasījuma tiesību veiksmīgas pārdošanas. Lai arī vispārējā ekonomiskā situācija kopumā uzlabojas, uz ko norāda IKP pieaugums un starptautisko kredītreitingu paaugstināšana, problemātiskais aktīvu tirgus, kas ir mūsu darbības joma, joprojām raksturojams kā trausls un nestabils. Mūsu darbības rezultātus būtiski ietekmē arī neatrisinātie jautājumi esošajā likumdošanas jomā, tādēļ savās nākotnes prognozēs esam piesardzīgi. Neraugoties uz sarežģīto situāciju, mūsu mērķis ir maksimāli paaugstināt Reverta pārvaldībā esošo aktīvu vērtību un gūt maksimālu peļņu no to pārdošanas. Savas darbības laikā esam pierādījuši, ka spējam to realizēt," uzsver "Reverta" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

Atbilstoši plānam valsts ieguldījuma pamatsummas atmaksa uzņēmumam bija jāuzsāk 2012.gada otrajā pusē, tomēr faktiski pirmais maksājums 7,8 miljonu eiro (5,4 miljoni latu) apmērā Valsts kasei tika pārskaitīts jau 2011.gada beigās. Vienlaikus arī pirmais 2,1 miljonu eiro (1,47 miljoni latu) lielais procentu maksājums, tā ievērojami apsteidzot Restrukturizācijas plānā noteikto procentu atmaksas uzsākšanas termiņu 2014.gadā.

"Reverta" ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs.

Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2012. gada 31.oktobrim Reverta no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi 413 miljonus eiro (289 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!