Foto: LETA
Latvijas nodokļu sistēma nav ideāla, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam virzītā Ināra Pētersone.

Viņas skatījumā, pilnībā nav sabalansēti darbaspēka nodokļi un tie nestimulē samaksu, tomēr nodokļu sistēmā ir arī lietas, kas nodokļu samaksu stimulē un ir pamats, lai cilvēki izietu no pelēkās ekonomikas.

Tāpat Pētersone solīja, ka VID strādās pie tā, lai kļūtu pretimākošāks uzņēmējiem.

Viņa atzīmēja, ka pati nav saņēmusi pārmetumus, ka VID tā vietā, lai cīnītos ar ēnu ekonomiku, asi vēršoties pret legāli strādājošajiem.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs Andris Vilks ( V) Pētersoni izlēmis virzīt VID vadītāja postenim. Par viņas apstiprināšanu otrdien jālemj valdībai. Iepriekš gan izskanējis, ka pretestība Pētersones kandidatūrai ir paša Vilka pārstāvētajā politiskajā spēkā "Vienotība".

VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājutika iecelta jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakovaatstāja amatu pēc pašas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!