Foto: LETA

Tuvāko piecu gadu laikā "Norvik banka" plāno kļūt par vienu no vadošajām universālajām bankām Latvijā, žurnālistiem paziņojusi jaunā finanšu iestādes vadības komanda - valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels un jaunais kontrolpaketes īpašnieks Grigorijs Guseļņikovs.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada nogalē Londonas investīciju fonda "G2 Capital Partners" vadošais partneris Guseļņikovs iegādājās "Norvik bankas" akcijas „50% plus 1” akcijas apmērā, tādējādi kļūstot par bankas vairākuma akcionāru un stratēģisko investoru.

Bankas pamatkapitālā ieguldīti 28,63 miljoni eiro, tāpat tai ir jauna vadības komanda, kas, veicinot uzņēmuma darbības efektivitāti, iekarojot jaunus tirgus segmentus, koncentrējoties uz mazāk riskantām finanšu operācijām un attīstot internetbankas pakalpojumus, plāno padarīt "Norvik banku" par vienu no vadošajām, vēsta "Norvik bankas" PR un mārketinga speciāliste Valda Ķipāne.

Banka plāno palielināt pelnošāko aktīvu daļu savā bilancē un pakāpeniski palielināt klientu skaitu. Lai veicinātu gados jaunāku klientu piesaisti, "Norvik" apsver attīstības iespējas mobilo banku pakalpojumu tehnoloģijās, kā arī izvērst mārketinga aktivitātes.

Īpašnieku maiņa neietekmēšot filiāļu tīklu, proti, tiks saglabātas esošās 80 filiāles un klientu apkalpošanas punkti, turklāt tiks izskatītas arī iespējas paplašināties, atverot vienu līdz divus jaunus apkalpošanas punktus ik gadu.

""Norvik bankai" ir labs pamata bizness, ko balsta ienākumi no maksājumu apkalpošanas un komisijas naudām, tomēr atsevišķos gadījumos ar vāju kredītrisku pārvaldību pagātnē. Banka plāno darboties saskaņā ar iepriekšējo biznesa modeli, vienlaikus pilnveidojot iekšējos procesus un pārvaldību," skaidro Bramvels.Tādēļ nākotnē galvenais mērķis būšot stabila izaugsme, kuras pamatā būs zema riska operācijas.

Pēdējā pusotra gada laikā Guseļņikovs kopā ar investīciju speciālistu komandu padziļināti analizējis banku sektoru Eiropā, meklējot piemērotu investīciju objektu komercbanku nozarē. "Mūsu uzmanības centrā nonāca Baltijas valstis, kas demonstrēja pozitīvus ekonomikas izaugsmes signālus vēl pirms pārējās Eiropas. Nepieciešamais ieguldījuma apjoms, bankas pārvaldības struktūra un sagaidāmie "Norvik bankas" ilgtermiņa ienākumi atbilda mūsu prasībām un izpratnei par labu investīciju objektu," viņš skaidro darījuma apsvērumus.

Kopš 2007. gada Guseļņikovs ir arī Krievijas "Vjatka Bank" lielākais īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!