Foto: DELFI

Banka "Citadele" 2013.gadu ir noslēgusi ar 15,2 miljonu eiro lielu peļņu, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu ir teju divkārt lielāka. Savukārt "Citadeles grupa" 2013.gadu noslēgusi ar 13,7 miljonu eiro peļņu, kas arī ir nedaudz pieaugusi, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

"Citadeles grupas" pamatdarbības ieņēmumi palielinājās par 10,2%, sasniedzot 107,6 miljonus eiro. Bankas pamatdarbības ieņēmumi palielinājās par 20,7%, sasniedzot 88,4 miljonus eiro.

Pagājušā gada laikā "Citadeles grupas" kredītportfelis pieauga par 36,6 miljoniem eiro un sasniedza 1,05 miljardus eiro. Savukārt bankas kredītportfelis pieauga par 30,2 miljoniem eiro un sasniedza 924,9 miljonus eiro. 2013.gada laikā "Citadeles" kredītportfelis ir palielinājies par 4,3%. Bankas kapitāla atdeves rādītājs kāpa līdz 11,1%, bet grupas – 9,8%.

"Veiksmīgu finanšu rezultātu nodrošināja gan jaunu kredītu izsniegšana, gan klientu aktivitātes kāpums, ko savukārt veicināja stabilā ekonomikas izaugsme Baltijas valstīs," skaidro bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis. "Galvenā uzmanība tika pievērsta jaunu darbības virzienu, produktu attīstībai un stingrai risku pārvaldībai, nodrošinot bankas rentabilitāti un stabilu likviditātes pozīciju, tādējādi 2013.gada beigās bankas likviditātes rādītājs bija 56%," viņš skaidro.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotajiem datiem par 2013.gadu banka "Citadele" ir pēc klientu skaita trešā lielākā Latvijas kredītiestāde. Tā ir ir piektā lielākā pēc piesaistīto noguldījumu apjoma (9,6% no kopējā tirgus), bet tās bankomātu tīklis ir trešais lielākais valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!