Foto: stock.xchng

Līdz ar "SEB pensiju fonda" plānu reģistrēšanu starptautiskajā Kvalificēto ārvalstu pensiju shēmu sarakstā Latvijas iedzīvotājiem iespējams pārcelt savus pensijas 3.līmeņa uzkrājumu no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tajā skaitā arī no Apvienotās Karalistes.

Izvērtējot ievērojamo Latvijas iedzīvotāju skaitu, kuri pēdējo gadu laikā devušies prom no Latvijas darba gaitās uz ārzemēm, "SEB pensiju fonds" ir reģistrējis SEB pensiju plānus "SEB-Sabalansētais" un "SEB-Aktīvais” Kvalificēto ārvalstu pensiju shēmu sarakstā - "Qualifying Recognised Overseas Pension Schemes" (QROPS), paverot iespēju Latvijas iedzīvotājiem, kuri strādājuši Lielbritānijā un Ziemeļīrijā, pārskaitīt paša vai darba devēja veiktos privātās pensijas uzkrājumus uz "SEB pensiju fondu" Latvijā.

"SEB pensiju fonda" valdes priekšsēdētāja Dace Brencēna paziņojumā medijiem skaidro, ka līdz šim Latvijas iedzīvotājiem bija iespēja pārcelt savus uzkrājumus no ES dalībvalstīm, izņemot Lielbritāniju un Ziemeļīriju, kas paredz plānu reģistrēšanu starptautiskajā sarakstā.

Procesu "SEB pensiju fonds" sāka 2012.gadā, kad sagatavoja un iesniedza dokumentus "HM Revenue&Customs", kas strādā ar nodokļu administrēšanu Apvienotajā Karalistē.

Līdz ar "SEB atklātā pensiju fonda" pensiju plānu reģistrēšanas noslēgumu divi "SEB pensiju fonda" plāni ir kvalificēti starptautiskajā Kvalificēto ārvalstu pensiju shēmu sarakstā, kas turpmāk ļauj Latvijas iedzīvotājiem pārcelt ārvalstīs uzkrātos pensiju uzkrājumus arī no Apvienotās Karalistes uz Latviju. Patlaban jau viens darījums ir procesā, kad Latvijas iedzīvotājs pēc atgriešanās no Apvienotās Karalistes kārto savu uzkrājumu pārcelšanu. Kopumā līdz šim no Eiropas Kopienas valstīm uz "SEB pensiju fondu" pārceltais pensiju uzkrājumu kapitāls pārsniedz 250 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!