Foto: Publicitātes foto

"Norvik Banka" ir iegādājusies Krievijas "AKB Vjatka Bank" akcijas, kļūstot par šīs kredītiestādes lielāko akcionāru, informē "Norvik Bankas" pārstāvis Osvalds Zebris.

Jāpiebilst, ka Krievijas investors Grigorijs Guseļņikovs, kurš pērnā gada nogalē "Norvik Banku", bija arī līdzšinējais "Vjatka Bank" akcionārs.

Pēc darījuma "Norvik Banka" kļuvusi par 97,75% Krievijas bankas akciju īpašnieku. Par darījumu ir informēta gan Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija, gan par komercbanku uzraudzību atbildīgā iestāde Krievijā.

"Šis ir plānots solis bankas stratēģijā, kas ļauj mums turpināt mērķtiecīgu bankas attīstību gan Latvijā, gan citos bankas mērķa tirgos, kur labi atpazīstami ir kā "Norvik Bankas", tā arī "Vjatka Bank" zīmoli. Mēs turpināsim ceļu uz bankas stratēģisko mērķi – kļūt par vienu no tehnoloģiski attīstītākajām universālajām bankām Ziemeļvalstīs," skaidro "Norvik Bankas" valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Tāpat "Norvik Bankas" akcionāri šā gada oktobrī ir veikuši nozīmīgu ieguldījumu bankas kapitālā. Norvik Bankas pamatkapitālā ir veikts naudas ieguldījums 69 638 784 eiro apmērā. Pēc kapitāla palielināšanas Norvik Bankas apmaksātais pamatkapitāls ir 123 101 368 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!