Foto: LETA

Tā bija Latvijas Privatizācijas aģentūras (PA) atbildība - nākt klajā ar labāko piedāvājumu, kam tika dots pietiekami daudz laika, kā arī tā bija PA atbildība panākt labākos līguma nosacījumus, tā PA valdes atkāpšanos saistībā ar bankas "Citadele" pārdošanu komentē premjere Laimdota Straujuma ( V).

Jau vēstīts, ka PA savu atkāpšanos pamato ar to, ka valdība nav piekritusi paildzināt līguma nosacījumu izskatīšanas periodu, lai gan tas bijis iespējams.

Straujuma norāda uz nepieciešamību banku pārdod šobrīd. "PA nolīga finanšu konsultantu "Societe General", un konsultants ieteica banku pārdot šobrīd investoram "Ripplewood Adwisors", šādu ieteikumu sniedza arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kam pieder 25% bankas "Citadele" akciju."

"Tā bija LP atbildība, nākt klajā ar labāko piedāvājumu, kam tika dots pietiekami daudz laika, kā arī tā bija LPA atbildība, panākt labākos līguma nosacījumus. Savukārt ekonomikas ministram bija uzdevums – virzīt šo jautājumu. Šobrīd ekonomikas ministra pienākums ir atrast risinājumus, lai darījuma slēgšana nebūtu apdraudēta," norāda premjere.

Ziņots, ka trešdien atlūgumu iesniedzis Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lauskis, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā.

Kā vēstīts, piektdien bija paredzēts parakstīt līgumu par PA piederošo "Citadeles" akciju pārdošanu ASV investīciju fondam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!