Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piektdien vērsusies tiesā ar pieteikumu par AS "Trasta komercbanka" likvidācijas sākšanu, liecina komisijas paziņojums medijiem.

Kredītiestāžu likums paredz, ka, ja bankai ir anulēta licence, tad FKTK ieceļ pilnvarnieku un iesniedz tiesā pieteikumu par konkrētās bankas likvidāciju un likvidatora iecelšanu, vienlaikus izvirzot likvidatora kandidatūru.

Civilprocesa likums nosaka, ka lēmumu par kredītiestādes likvidācijas lietas ierosināšanu vai par atteikšanos pieņemt pieteikumu tiesnesis pieņem ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc pieteikuma saņemšanas tiesā, bet, ja pieteikums atstāts bez virzības, — ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad novērsti tiesneša lēmumā norādītie trūkumi vai beidzies termiņš trūkumu novēršanai. Kredītiestādes likvidācijas lietu tiesa izskata septiņu dienu laikā no lietas ierosināšanas dienas.

Līdz likvidatora iecelšanai darbu turpina līdzšinējā "Trasta komercbankas" valde.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) ir pieņēmusi lēmumu anulēt AS "Trasta komercbanka" licenci. Lēmums stājās spēkā ceturtdien, 3. martā, pulksten 24:00.

ECB lēmums ir pieņemts pēc FKTK ierosinājuma, jo banka ilgstoši pieļāvusi nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat FKTK uzskata bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!