Foto: Publicitātes attēli

Valsts policija (VP) otrdien veic kratīšanu Igaunijā reģistrētās kredītiestādes "Versobank" pārstāvniecībā Rīgā, Mūkusalas ielā, portālam "Delfi" apstiprināja policijā.

VP pārstāvis Dainis Anučins uz "Delfi" jautājumu atbildēja, ka "Valsts policija šajā adresē veic procesuālas darbības kriminālprocesā, kas ticis uzsākts pēc Krimināllikuma 195. panta (noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana) un 208. panta (aizliegta uzņēmējdarbība)."

Viņš piebilst, ka policija veica aktīvu izmeklēšanu, tādēļ citu informāciju likumsargi par šo lietu pagaidām nesniedz.

Zvanot uz bankas interneta mājaslapā norādīto Latvijas pārstāvniecības kontakttālruni, uz jautājumu par pašlaik noritošo kratīšanu kāda sieviete atbildēja, ka pagaidām banka par to nekādu komentārus nesniegs.

Savukārt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Agnese Līcīte norādīja, ka līdz šī gada martam Latvijā darbojās "Versobank" bankas pārstāvniecība, taču kopš marta tā ir slēgta. "Šī banka Latvijā ir tiesīga sniegt vienīgi finanšu pakalpojumus bez fiziskas klātbūtnes pēc pakalpojumu sniegšanas brīvības principa," viņa skaidro.

"Versobank" ir Igaunijā licencēta kredītiestāde un tās uzraudzību veic Igaunijas finanšu uzraudzības iestāde, piebilst FKTK pārstāve.

Kā liecina "Lursoft" datubāzes informācija, bankas pārstāvniecība Latvijā darbojās no 2013. gada oktobra līdz šī gada 10. martam.

Igaunijas bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas uzņēmums "Ukrselhosprom", kas ir daļa no "Alef" koncerna un kas pieder diviem valsts austrumu pilsētas Dņepropetrovskas uzņēmējiem Vadimam Jermolajevam un Staņislavam Vilenskijam, liecina bankas mājaslapā pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!