Foto: F64

Valdībā atbalstīto un Saeimā iesniegto 2017. gada valsts budžeta projektu finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sauc par solījumu pildīšanas budžetu. Finanšu ministrijas (FM) ieskatā tajā netiek paaugstināti būtiskie nodokļi un ir atrasts papildu finansējums sasāpējušajām nozarēm. Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera paudusi satraukumu par vieglprātīgo attieksmi budžeta veidošanā.

Nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 8,066 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi – 8,367 miljardi eiro. Līdz ar to, salīdzinot ar 2016. gada budžetu, budžeta ieņēmumi nākamgad pieaugs par 664 miljoniem eiro jeb gandrīz 9%, bet budžeta izdevumi – par 681 miljonu eiro jeb 8,9%.

Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties infografikās, kurās attēlotas izmaiņas valsts budžetā kopš 2008. gada jeb globālās finanšu krīzes sākuma.

Ziņots, ka finanšu ministre piektdien Saeimā iesniedza 2017. gada budžeta projektu un 57 pavadošo likumprojektu paketi, kā arī likumprojektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2017. – 2019. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!