Foto: F64
Šogad liela daļa pasaules finanšu tirgu pieredzēja pakāpenisku atkopšanos pēc pagājušā gada sliktajiem rezultātiem. Arī Baltijā kopumā šogad ir bijusi neliela izaugsme – daži kaimiņvalstu uzņēmumi savu akciju vērtību kāpinājuši ne sliktāk kā ASV tehnoloģiju milži, kamēr dažiem Latvijas uzņēmumiem akciju vērtība strauji kritusies.

Veiksminieki

Biržu un tās indeksus veido konkrēti uzņēmumi, to veiksmes un neveiksmes. “Delfi Bizness” apskatīja līdz 20. decembrim veiksmīgāko uzņēmumu rezultātus.

  • Lielākais veiksminieks ir igauņu nekustāmā īpašuma kompānija “Pro Kapital”, kuras akciju vērtība kopš gada sākuma ir pakāpusies par 77,39%. Šobrīd viena akcija maksā 1,07 eiro, kas ir salīdzinoši maza summa, ja salīdzina ar augstāko vērtības punktu 2016. gadā, kad vienas akcijas cena bija 2,61 eiro.
  • Otrajā vietā ir lietuviešu iepakojuma ražotājs “Grigeo”. Kopš gada sākuma akciju vērtība ir pakāpeniski augusi, kāpumam sasniedzot 56,96%. Uzņēmums biržā ir kopš 2004. gada, un šajā laikā akciju vērtība pieaugusi par 188%.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!