Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "easyJet" Parīzes aviācijas izstādes laikā noslēgusi līgumu ar Eiropas avioražotāju "Airbus" par 135 "A320" modeļa lidmašīnu iegādi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopumā darījuma summa esot ap 11,9 miljardus dolāru (6,2 miljardus latu). Līdz ar līgumu "easyJet" ieguvusi arī iespēju nākotnē iegādāties "Airbus" jaunākās paaudzes "A320neo" lidmašīnas.


Jau vēstīts, ka Pirmdien atklāta 50. Parīzes aviācijas izstāde, kurā pasaulē lielākie avioražotāji, lidaparātu aprīkojuma un detaļu izgatavotāji, kā arī aviokompānijas un investori sacenšas par miljardu ASV dolāru lieliem līgumiem, kas ik gadu pamatīgi izmaina situāciju visā aviācijas nozarē un pamatīgi ietekmē industrijas biznesa vidi.

Paredzēts, ka šogad īpaši sīva konkurence būs starp pasaules flagmaņiem ASV avioražotāju "Boeing" un Eiropas kompāniju "Airbus", vēsta raidsabiedrība BBC.

Parīzes aviācijas šovs ir leģendārs un viens no vecākajiem industrijas pasākumiem, tas notiek kopš 1909.gada. Tajā sešas dienas notiks izstādes, publiskas nozares pārstāvju lekcijas un avio demonstrējumi. Izstādes laikā aviokompānijas un nozarē iesaistītie spēlētāji pasūta lidmašīnas miljardu ASV dolāru vērtībā.

No pirmdienas līdz svētdienai pasākums ir atvērts tikai nozares profesionāļiem un biznesa pārstāvjiem, bet no piektdienas līdz svētdienai aviācijas šova atraktivitātes būs pieejamas arī tūristiem un citiem aviācijas šova viesiem.

Spriedzi pirms Aviācijas šova atklāšanas radīja Eiropas avioržotājs "Airbus", kas izmēģināja testa lidojumu ar jauno kompānijas "Boeing" modeļa "Dreamliner" modeļa brāli - "Airbus A350". Lidojums noritēja veiksmīgi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!