Foto: RIA Novosti/Scanpix
Baltkrievijas Izmeklēšanas komisija nolēmusi pagarināt pret ”Uralkalij” ģenerāldirektoru Vladislavu Baumgertneru ierosinātās krimināllietas izmeklēšanas termiņu – izmeklēšana kopumā ilgs vismaz četrus mēnešus, atsaucoties uz Izmeklēšanas komisijas pārstāvja Pāvela Trauļko teikto, vēsta ”RIA Novosti”.

"Delfi" jau ziņoja, ka šā gada 26. augustā Baltkrievijas varas iestādes aizturēja Baumgertneru, kurš bija ieradies Minskā, lai ar Baltkrievijas premjeru Mihailu Mjasņikoviču apspriestu konfliktu, kuru izprovocēja "Uralkalij" izstāšanās no kopuzņēmuma "Belarussian Potash Company", kas Baltkrievijas pusei radījis ap 100 miljonus ASV dolāru ( gandrīz 52 miljonus latu) lielus zaudējumus.

Ņemot vērā Baltkrievijas likumdošanu, izmeklēšana bija jāpabeidz līdz 26. oktobrim, bet tās termiņu nolemts pagarināt par diviem mēnešiem.

Jau mēnesi Baumgertneram kā drošības līdzeklis noteikts mājas arests. Viņš mitinās kādā dzīvoklī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko 11. oktobrī paziņojis, ka izmeklēšanā ir mainīta Baumgertneram uzrādītā apsūdzība - sākotnēji viņš tika apsūdzēts dienesta pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā, bet tagad izmeklēšana apsūdzību pārkvalificējusi un viņu tur aizdomās par uzņēmuma izlaupīšanu, ļaunprātīgi izmantojot dienesta pilnvaras, vēsta "Forbes.ru".

Par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu "Uralkalij" ģenerāldirektoru aizdomās tur arī Krievijas puse - 21. oktobrī Maskavas tiesa nolēmusi viņam piemērot arestu.

"Delfi" jau ziņoja, ka skandāls ap "Uralkali" provocēja tirdzniecības karu starp Krieviju un Baltkrieviju. Pagājušajā nedēļā konfliktu apsprieduši abu valstu prezidenti, taču nekādas vienošanās nav panāktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!