Foto: AFP/Scanpix

Grieķijā varētu iestāties haoss, ja vien tuvākajā laikā netiks atrasts risinājums tās parādu krīzei, trešdien paziņoja Francijas centrālās bankas vadītājs Kristians Nojē.

"Grieķijas ekonomika ir uz katastrofas sliekšņa. Vienošanās pilnīgi noteikti ir jānoslēdz līdz svētdienai, jo pēc tam būs par vēlu un sekas būs nopietnas," viņš teica Francijas radiostacijai. Nojē piebilda, ka Grieķijā varētu sākties nekārtības un haoss.

Francijas centrālās bankas vadītājs norādīja, ka ir neiespējami atvērt Grieķijas bankas, kamēr uzticība tām ir tik zema, sakot, ka tādā gadījumā nekavējoties sāktu masveida naudas izņemšana bankomātos.

Eiropas Savienības ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī sacīja, ka vienošanos ar Grieķiju ir iespējams panākt, tomēr valsts valdībai ir jāiesniedz uzticami piedāvājumi pārējām eiro zonas dalībvalstim.

"Es domāju, ka risinājums ir jāatrod līdz svētdienai, un es domāju, ka to var izdarīt," viņš teica televīzijas kanālam "France 2 TV". "Skaidrs, ka bumba ir Grieķijas valdības laukuma pusē," piebilda eirokomisārs no Francijas.

Eiropas līderi Grieķijai līdz ceturtdienai devuši laiku iesniegt detalizētus reformu plānus, bet svētdiena ir noteiktais termiņš, lai panāktu vienošanos par glābšanas programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!