"Pillar" grupas uzņēmums "Pillar Investment Group" noslēdzis darījumu ar AS "Reverta" par lidsabiedrības "airBaltic" jaunās centrālās biroja ēkas iegādi. Kopējā darījuma summa ir 6,19 miljoni eiro, sarunā ar portālu "Delfi" apstiprināja "Pillar Management" preses pārstāvis Jānis Bunte.

Bunte norādīja, ka līgums jau ir parakstīts, kā arī apstiprināja, ka darījums turpmāk neietekmēs līdzšinējo "airBaltic" darbu.

Biroju ēka atrodas Tehnikas ielā 3, Rīgas lidostas teritorijā. "airBaltic" biroja kopējā platība ir 6217 kvadrātmetri un tas ir izvietots četros stāvos ar atvērta tipa stāvu plānojumu. Ēkā atrodas arī 11 konferenču zāles un vairākas pārrunu telpas. Šobrīd ēkā strādā 362 biroja darbinieki, kā arī ik dienu maiņas ietvaros ēku izmanto līdz 600 pilotu un stjuartu.

Pārdošanas darījumu konsultēja starptautiskās kompānijas "Colliers International" un "Catella Corporate Finance".

"Samazinoties pēckrīzes nekustamā īpašuma portfeļa apjomiem, "Pillar" grupa ir nolēmusi ieguldīt brīvos līdzekļus īpašumos ar nākotnes ienākumu potenciālu, šādā veidā kompensējot zaudējumus no atlikušā pēckrīzes portfeļa pārvaldīšanas. Šim mērķim tika izveidota nekustamā īpašuma investīciju kompānija "Pillar Investment Group", kura veic ieguldījumus naudas plūsmu nesošos komercīpašumos," skaidro "Pillar Investment Group" izpilddirektors Andris Kovaļčuks.

"Esam gandarīti, ka savu investīciju darbību esam uzsākuši ar tik vērienīgu un nozīmīgu projektu. Jāpiebilst, ka mēs kā jaunais ēkas īpašnieks pārņemsim arī esošos nomas līguma nosacījumus ar "airBaltic"," sacīja Kovaļčuks.

"Pillar grupa ir izveidota 2008. gadā, tā pieder Latvijas privātbankai – "ABLV Bank" un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība.

AS "Reverta" ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1. augusta līdz 2014. gada 29. augustam "Reverta" no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 550 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!