Foto: LETA
Par spīti tam, ka politiķi apsolīja valsts uzņēmumu valdēs neiecelt politiķiem pietuvinātas personas, starptautiskās lidostas "Rīga" jaunajā padomes locekļu atlases konkursā pretendē arī Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) biroja vadītājs Māris Krastiņš, piektdien vēsta "Latvijas Televīzijas" (LTV) raidījums "Panorāma".

Kā vēsta raidījums, Krastiņš ticis atlases otrajā kārtā.

Tiesa, raidījumam viņš uzsver, ka nav nevienā partijā, kā arī nav politiska figūra. Viņš arī norādījis, ka, ja tikšot apstiprināts padomē, varētu abas lietas apvienot. "Manā ieskatā, to ir iespējams apvienot," LTV pauda Krastiņš.

Savukārt Kučinskis raidījumu informēja, ka zinot par Krastiņa dalību lidostas "Rīga" padomes locekļu atlases konkursā. Tomēr par to, vai Krastiņš varētu šos abus darbus apvienot, Ministru prezidents nesolīja.

"Viņš mani ir informējis, ka iesniedzis savu pieteikumu, un mēs to pārrunāsim. No vienas puses, tas varētu dot kaut kādus plusus un mīnusus," raidījumam sacīja Kučinskis.

Kā vēsta LTV, konkursā piedalās arī bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un aviācijas eksperts, kā arī bijušais "airBaltic" padomes loceklis Tālis Linkaits.

LTV atgādina, ka Starptautiskā lidosta "Rīga" ir viens no pirmajiem uzņēmumiem, kurā sākts jauno padomes locekļu atlases konkurss. Kā vēsta "Panorāma", atlases komisija pašlaik ir sākusi pārrunas ar potenciālajiem padomes locekļiem. Pārrunas noritēs līdz pat nākamās nedēļas beigām.

Savukārt atjaunot padomes, kurās tiktu virzīti nozares profesionāļus, nevis politiskās figūras pieprasījusi Starptautiskās ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācija (OECD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!