Lielbritānijā strādājošos sagaida sliktākā desmitgade pēdējo 70 gadu laikā, brīdina ārvalstu mediji.

"Financial Times", atsaucoties uz Fiskālo pētījumu institūtu, norāda, ka reālā darba alga – alga, kur ņemta vērā inflācijas ietekme – 2021. gadā būs zemākas nekā 2008. gadā.

"Iedzīvotājus Lielbritānijā sagaida vairāk nekā desmit gadus zaudēts algu pieaugums. 2021. gadā viņi nepelnīs vairāk kā pelnīja 2008. gadā," norādījis institūts.

"Guardian" vērš uzmanību uz "Brexit" ietekmi un to, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības samazina algu pieaugumu un veicina inflāciju.

Institūta vadītājs Pols Džonsons atzina, ka nav iespējams novērtēt, cik neparasti ir tas, ka vairāk nekā 10 gadus reālie ienākumi nepieaugs. "Mēs neesam pieredzējuši neko līdzīgu pēdējo 70 gadu laikā, iespējams, pat 100 gadu laikā," viņš sacīja.

"Sky News" piebilst, ka vissāpīgāk notiekošais ietekmēs ģimenes ar zemiem un vidējiem ienākumiem.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas mājsaimniecības šogad zaudējušas 1,4 triljonus eiro, kas saistīs ar mārciņas kursa kritumu pēc referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Lisabonas līguma 50. pantu, kas aizsāks vismaz divus gadus ilgu Lielbritānijas izstāšanās procesu no ES, iecerēts iedarbināt līdz 2017. gada martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!