Foto: F64

Finanšu grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" akcionārs Kirovs Lipmans līdz šim nav saņēmis izsmeļošu oficiālu informāciju par procedūru, kā varētu notikt akciju pārdošana vai līdzekļu ieguldīšana, līdz ar to viņam nav radīta iespēja glābt uzņēmumu.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks, pat ja viņa klients būtu gatavs piekrist "vienai vai otrai" valdības un kreditoru kluba konsultanta "Prudentia Advisers" ultimāta prasībai, līdz šim nav sniegta niecīgākā informācija par procedūru.

"Nav sniegti noteikumi, uz kuriem balstoties, jāieskaita līdzekļi, konta numurs, tālākais rīcības plāns, nemaz nerunājot par detalizētu darījuma tehnisko izklāstu. Tādējādi manam klientam nav radīta iespēja reāli rīkoties, lai glābtu uzņēmumu,'' sacīja Rebenoks.

"Biznesa pasaulē nav pieņemts, ka uzņēmumu akcionāri, vadoties tikai no izvirzītiem ultimātiem masu medijos, pieņem lēmumu kādam pārskaitīt lielus naudas līdzekļus vai pat atdot savas akcijas, nezinot, kāpēc viņi to dara, kas notiks ar līdzekļiem un vispār, kāpēc tas būtu jādara. Jo īpaši ņemot vērā, ka pieprasītājiem nav mazākās saprašanas metalurģijas biznesā, lai glābtu uzņēmumu," norādīja Lipmana advokāts.

Jau ziņots, ka līdz 31.maijam AS "Liepājas metalurgs" akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Kā 21.maijā pēc Ministru kabineta sēdes teica "Prudentia Advisers" partneris Kārlis Krastiņš, uzņēmuma akcionāriem kreditoru klubam ir vai nu par vienu latu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai katram jāiegulda "Liepājas metalurgā" pa desmit miljoniem latu, un viņi varēs palikt uzņēmumā, būt tā akcionāri kopā ar kreditoriem un turpināt atbalstīt un stabilizēt uzņēmumu.

Viņš piebilda, ka par šo scenāriju ir informēta arī valdība, kas ir viens no kreditoru kluba dalībniekiem, un valdība konceptuāli šo scenāriju ir izskatījusi un arī atbalstījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!