Foto: LETA

Lielākie AS "Liepājas metalurgs" akcionāri - Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans - ir izvairīgi komentāros par uzņēmuma akciju pārdošanu vai naudas ieguldīšanu.

Kreditoru kluba konsultanta "Prudentia" pārstāvis pēc šīs dienas valdības sēdes informēja, ka "Liepājas metalurga" akcionāriem kreditoru klubam ir vai nu par vienu latu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai katram jāiegulda "Liepājas metalurgā" pa desmit miljoniem latu, un viņi varēs palikt uzņēmumā.

Lipmans atzina, ka "desmit miljoni latu nav liela nauda abiem [Zaharjinam un Segalam]", un uzsvēra, ka abiem akcionāriem ir jāpārdod akcijas.

"Viņi nedrīkst strādāt nevienu dienu," sacīja Lipmans un apliecināja, ka savas "Liepājas metalurga" akcijas neplāno pārdot.

Savukārt "Liepājas metalurga" pārstāve Simona Laiveniece norādīja, ka nekomentēs valdības sēdē izskanējušos kreditoru kluba pārstāvja "Prudentia" izvirzītos jaunos noteikumus. "Man nav pilnvaru komentēt akcionāru vārdā. Kad uzņēmumam būs oficiāls komentārs, to nekavējoties publicēsim," sacīja uzņēmuma pārstāve.

Iepriekš "Liepājas metalurga" kreditori, kluba biedri, ir piedāvājuši uzņēmuma lielākajiem akcionāriem - Zaharjinam, Iļjam Segalam un Lipmanam - pārdot akcijas uzņēmuma lielākajiem kreditoriem vai to norādītajām personām par vienu latu katram.

Kreditoru piedāvājums paredzēja, ka Zaharjins, Segals un Lipmans savā īpašumā varētu paturēt pa vienai akcijai, kas nodrošinātu to tiesības piedalīties turpmākā "Liepājas metalurga" pamatkapitāla palielināšanā. Izpildot akciju pirkuma līgumu, Zaharjinam un Segalam būtu jānodrošina, ka "Liepājas metalurga" padome pārvēl uzņēmuma valdi uz kreditoru norādītām personām un atkāpjas. Izpildot vēstulē akcionāriem minētos nosacījumus, kreditori apņemtos nodrošināt uzņēmuma darbības atsākšanu, kā arī, lai nodrošinātos pret maksātnespējas situācijas iestāšanos, ierosinātu uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu.

Saskaņā ar kreditoru kluba piesaistītā konsultanta "Prudentia" pārstāvja Kārļa Krastiņa teikto "Liepājas metalurga" lielākie akcionāri Zaharjins un Segals esot konceptuāli piekrituši kreditoru kluba piedāvājumam pārdot akcijas. Turpmāk notiks sarunas par iespējamo akciju pārdošanu, kā arī notiks diskusijas ar trešo akcionāru Lipmanu, kurš šo kreditoru piedāvājumu noraidījis.

"Liepājas metalurga" lielākie kreditori ir AS "Latvenergo", AS "Citadele banka", AS "SEB banka", Valsts kase un "Stemcor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!