Foto: Shutterstock

No 1. aprīļa ar savu elektrisko skrejriteni pārvietoties pilsētā varēs tikai tad, ja tas ir reģistrēts Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Ierobežojot braucamrīku ātrumu līdz 25 kilometriem stundā (tikai tādus skrejriteņus var reģistrēt), iecerēts uzlabot satiksmes drošību pilsētā.

Lai sakārtotu situāciju ar elektriskajiem skrejriteņiem, kuru vadītāji laiku pa laikam pamanījās apdraudēt gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus, Saeima pērn nolēma ierobežot šo braucamrīku maksimālo ātrumu un noteikt obligātu reģistrāciju.

Lai reģistrētu savu braucamrīku, ir:

  • jānoformē iesniegums un jānorāda gan īpašnieka, gan pašas ierīces dati;
  • jāpievieno elektroskrejriteņa kopskata fotoattēls, izgatavotāja uzlīmes vai plāksnītes fotoattēls, kurā norādīti elektroskrejriteņa tehniskie dati, un sērijas vai produkcijas numura fotoattēls;
  • jāapliecina, ka kopējā jauda nepārsniedz 1000 W, maksimālais ātrums nepārsniedz 25 km/h un skrejritenis atbilst vēl dažām likumā noteiktām prasībām (tam nav pedāļu, sēdekļa u.c.)

Skrejriteņa reģistrāciju var noformēt internetā. Uzlīmi, kas apliecinās reģistrāciju, CSDD nosūtīs īpašniekam pa pastu. Reģistrācijas uzlīme satur hologrāfisku elementu, kas aizsargā pret viltošanu. Bez uzlīmes skrejriteni satiksmē nevar izmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!