Foto: LETA

Šā gada martā Rīgas mikrorajonos palielinājās gan piedāvājumā esošo dzīvokļu skaits, gan to cena, rēķina nekustamā īpašuma kompānija "Arco Real Estate".

Tiesa, cenas izmaiņas ir bijušas minimālas – mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena palielinājās par 0,1%. Pašlaik tā, pēc šī uzņēmuma aplēsēm, ir 850 eiro/m². Kopumā 2024. gada pirmajā ceturksnī cenas bijušas stabilas.

Kā komentē "Arco Real Estate", gada sākumā sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī un martā konstatētas nelielas pozitīvas cenu svārstības. Vairumā mikrorajonu jau otro mēnesi pēc kārtas cenas nedaudz palielinās. Cenas martā bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 eiro/m². Savukārt, salīdzinot cenu līmeni ar 2023. gada sākumu, tās bija zemākas par 7%.

Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās divistabu (+0,1 %) un trīs istabu (+0,4 %) dzīvokļiem, savukārt vienistabas un četristabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena martā saglabājās bez izmaiņām.

Starp apkaimēm cenu ziņā līdere ir Teika, kur viena kvadrātmetra vidējā cena ir 1066 eiro/m². Savukārt cenas ziņā pieejamākie martā bija dzīvokļi Bolderājā, kur tie vidēji maksā 647 eiro/m².

Martā dārgākie dzīvokļi bijuši 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 līdz 55 tūkstošiem eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākie īpašumi bija t.s. lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 līdz 41 tūkstotim eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 28 līdz 43 tūkstošiem eiro atkarībā no mikrorajona.

Martā izteikti palielinājies kopējais dzīvokļu piedāvājums Rīgā, akcentē "Arco Real Estate" un lēš, ka piedāvājuma līmenis bija augstāks nekā pērn šajā periodā – martā tas gandrīz sasniedza 2000 atzīmi. Tādējādi Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija par 27% augstāks nekā pirms gada.

Visvairāk dzīvokļu martā piedāvāti Purvciemā, savukārt mazākā izvēle pircējiem bija Bolderājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!