Foto: Shutterstock

Gluži tāpat kā galvaspilsētā, arī daudzviet citur Latvijā privātā pielietojuma nekustamā īpašuma tirgū dominē darījumi ar dzīvokļiem. Šis tirgus segments arī turpmāk būs aktīvākais, lēš nekustamā īpašuma kompānijas "Arco Real Estate" eksperts Māris Laukalējs. Savukārt it visur ir mazāk darījumu ar zemi privātās apbūves vajadzībām.

Tam ir vairāki iemesli, taču viens acīmredzams ir saistīts ar prasību jaunbūvēm pēc A klases energosertifikāta, kas vairāk ietekmējot tieši reģionus. Proti, būvniecības izmaksas visur ir līdzīgas, savukārt tirgus vērtējums īpašumam Pierīgā atšķirsies no mājām attālākos nostūros.

Iespējams, situācija mainīsies līdz ar "Altum" atbalsta programmas uzlabošanu, īpaši pievēršoties mājokļu pieejamības veicināšanai ārpus Rīgas un Pierīgas. Šā gada martā Ekonomikas ministrija ziņoja, ka palielinās valsts garantiju mājokļa būvniecībai vai iegādei ģimenēm Latvijas reģionos.

Darījumu apjoms

Rīgā izteikta dominance ir dzīvokļiem. No kopējā darījumu apjoma – 823 miljoniem eiro – lauvas tiesu – 723 miljonus eiro – pagājušajā gadā nodrošināja darījumi ar dažāda veida dzīvokļiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!