Foto: Publicitātes foto

Energoresursu tirgotāja AS "Virši-A" apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 80,161 miljons eiro, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2022. gada attiecīgajā periodā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp apgrozījums degvielas segmentā bija 63,945 miljoni eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Apgrozījums pieaugumu degvielas segmentā uzņēmumā skaidro gan ar tirgū vērojamo kāpumu degvielas cenās, gan ar pieaugumu pārdotās degvielas apmērā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pirms gada.

Savukārt apgrozījums "Virši-A" veikalos bija 9,495 miljoni eiro, kas ir par 22,9% vairāk, bet apgrozījums pirms gada izveidotajā enerģētikas segmentā sasniedza 5,955 miljonus eiro.

Uzņēmumā skaidro, ka, veicinot energoefektivitāti un palielinot atjaunojamās enerģijas avotu īpatsvaru portfelī, "Virši-A" pirmajā ceturksnī izziņoja plānus šogad pirmo piecu mēnešu laikā ar saules paneļiem aprīkot vēl vismaz 20 tīkla staciju, kā arī biroja jumtu Aizkrauklē. Tādējādi šovasar no saules enerģijas iegūtā elektrība apgādās teju pusi no 70 "Virši-A" degvielas uzpildes stacijām visā Latvijā.

Martā tika parakstīts arī līgums ar jaunu franšīzes partneri par degvielas uzpildes staciju atvēršanu Preiļos un Krāslavā, palielinot uzņēmuma tīklā esošo franšīžu staciju skaitu līdz sešām. Franšīzes degvielas uzpildes stacijas "Preiļi" (Jaunsaimnieki) un "Krāslava" (Rīgas ielā) darbību sāks šogad jūnijā, un tās piedāvās pilnu pakalpojumu klāstu.

Tāpat pirmajā ceturksnī tika lemts par "Virši-A" grupas struktūras reorganizāciju, lai pievienotu "Virši-A" tās meitassabiedrību SIA "Viršu nekustamie īpašumi". Minētais uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, un tam pieder daļa no "Virši-A" degvielas uzpildes stacijām, kuras tiek iznomātas "Virši-A". Reorganizācijas mērķis ir vienkāršot "Virši-A" uzņēmumu grupas struktūru un padarīt efektīvāku pārvaldību, kā arī samazināt administratīvās izmaksas.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā "Virši-A" apgrozījums, pēc provizoriskiem datiem, bija 375,11 miljoni eiro, kas ir par 69,8%% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 55,9% - līdz 10,311 miljoniem eiro.

Uzņēmuma akcionāri, pēc 2022.gada pārskatā minētā, ir Jānis Riekstiņš (21,05%), Jānis Rušmanis (20,88%), Ruta Plūme (20,85%), Andris Priedītis (12,83%) un Ilgvars Zuzulis (12,81%). Kompānijas akcijas kopš 2021.gada 11.novembra ir iekļautas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!