Foto: LETA

Ekonomikas ministrija novirzījusi papildu divus miljonus eiro atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai biznesa inkubatorā iekļautajiem jaunajiem uzņēmējiem, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības uzsācējiem būs pieejams AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" ("Altum") "Starta programmas" ietvaros, kas ir valsts atbalsta programma uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Līdz ar to saimnieciskās darbības uzsācēji, kas ir iestājušies biznesa inkubatorā, var saņemt aizdevumu uzņēmējdarbības uzsākšanai līdz 77 tūkstošiem eiro, ar maksimālo termiņu - astoņi gadi. Vēl ir pieejamas arī procentu likmes subsīdijas 70%- 80% apmērā.

EM arī uzsver, ka inkubatoram jābūt noslēgtam līgumam ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru atbalsta programmas "Biznesa inkubatori" ietvaros.

Paredzēts, ka atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības uzsācējiem būs pieejams līdz 2015. gada beigām.

Jau vēstīts, ka jaunie uzņēmēji aktīvi meklē iespējas piedalīties inkubatoru programmā, taču ne visi uzņēmumi tai ir gatavi.

Inkubatoru programma paredzēta jauniem mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem - līdz ar atbalstu uzņēmuma attīstības sākumposmā iecerēts veicināt jaunu uzņēmumu veidošanos.

Inkubatoru programmā uzņēmumi var saņemt atbalstu līdz 85% gan telpu nomai, gan ar biznesa attīstību saistītām aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!