Ceturtdien ES Mājā norisinās diskusija par Eiropas Savienības atbalstu transporta infrastruktūras attīstībā, veiktajiem ieguldījumiem un nākotnes perspektīvām. Pasākuma video tiešraidi var vērot portālā "Delfi".

Transports ir viena no stratēģiski nozīmīgākajām tautsaimniecības nozarēm, kas nodrošina cilvēku un kravu pārvadājumus, veicina ekonomisko izaugsmi, kā arī rada darbavietas. Investīcijas transporta infrastruktūrā ir nepieciešams nosacījums valsts ekonomikas attīstībai, konkurētspējas paaugstināšanai, līdz ar to – uzņēmējdarbības attīstībai un darbavietu radīšanai.

ES dalībvalstu vajadzības ieguldījumiem transporta nozares attīstībā joprojām ir augstas un pārsniedz pieejamā publiskā finansējuma iespējas – kopumā Eiropas Savienības līmenī līdz 2030.gadam investīciju vajadzības sasniedz 1.5 triljonus eiro. Līdz ar to pieaug papildu finanšu instrumentu, tostarp privāto finansējuma avotu, loma mūsdienīgas transporta infrastruktūras attīstībā.

Konferencē tiks pievērsta uzmanība investīciju nozīmībai transporta infrastruktūrā, kā arī akcentētas finansējuma piesaistes nākotnes perspektīvas.

Konferencē piedalās transporta nozares eksperti, tostarp Lietuvas un Igaunijas Transporta ministriju eksperti, kā arī arī pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Eiropas Komisijas, Eiropas Investīciju bankas un citām institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!