Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nākamgad plāno īstenot 1,1 miljonu eiro vērtu projektu dienesta izmeklēšanas iestāžu tehniskās kapacitātes stiprināšanai, portālam "Delfi" apliecināja VID.

Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais rīkojuma projekts liecina, ka Eiropas Komisijas (EK) programmas projekta ietvaros plānots iegādāties VID noziedzīgu nodarījumu nodokļu un muitas lietu jomā izmeklēšanas struktūrvienībām operatīvai darbībai un izmeklēšanai nepieciešamo specifisko aprīkojumu un apmācīt darbiniekus.

VID skaidro, ka projektu plānots īstenot no nākamā gada aprīļa līdz 31. decembrim.

"Projekta īstenošanās rezultātā uzlabosies VID izmeklēšanas iestāžu spējas nodrošināt specifiskas operatīvās un izmeklēšanas darbības, kā arī palielināsies nepieciešamās informācijas iegūšanas ātrums un apjoms, kas ir būtisks priekšnoteikums, apkarojot organizēto noziedzību," uzsver dienestā. Sīkāku informāciju par to, kādu tehniku plānots iegādāties, VID nesniedz.

Projekta kopējās provizoriskās izmaksas aplēstas 1,1 miljona eiro apmērā, tostarp 880 tūkstoši eiro būtu EK finansējums, bet 220 tūkstoši eiro jāmeklē valsts budžetā.

Ņemot vērā, ka Latvijai jāsedz arī pievienotās vērtības nodokļa maksājumi, kas no visa provizoriskā budžeta būtu 231 tūkstotis eiro, valsts kopējās projekta izmaksas būtu 451 tūkstotis eiro, piebilst VID.

Papildus nepieciešams finansējums no valsts budžeta priekšfinansējuma nodrošināšanai (50 % no EK granta) 440 tūkstošu eiro apmērā. Priekšfinansējums kā gala maksājums tiks atmaksāts pēc noslēguma ziņojuma un finanšu pārskata saņemšanas un apstiprināšanas EK. Tādējādi kopējais valsts budžeta finansējuma apmērs projektam ir 891 tūkstotis eiro.

VID projektu plānots pieteikt Eiropas Biroja krāpšanas apkarošanai (OLAF) programmai "Hercule III".

"Hercule III" ir paredzēta cīņai pret krāpšanu, korupciju un citām nelikumīgām darbībām, kas kaitē Eiropas Savienības (ES) finansiālajām interesēm. Programmā paredzētie pasākumi ietver tehniskā un darbības atbalsta nodrošināšanu dalībvalstu tiesībaizsardzības iestādēm cīņā pret robežu nelegālu šķērsošanu un profesionālās apmācības pasākumus.

"Hercule III" programmā dalībvalstis var pieteikties uz finansējumu no 80% līdz pat 90% apmērā no kopējām izmaksām, ja projekts ir saistīts ar muitas un tiesībaizsardzības iestāžu tehnisko un operatīvo spēju paplašināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!