Foto: LETA

Iepirkumu konkursā par Latvijas Universitātes (LU) jaunā akadēmiskā centra būvniecību ”izbrāķētais” pretendents ”Skonto Būve” gatavojas vērsties Eiropas Komisijā, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē un Administratīvajā rajona tiesā ar sūdzībām par LU organizēto iepirkumu konkursu.

Tāpat ”Skonto Būve” gatavojas Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, kurš gan aizliedz pasūtītājam slēgt līgumu ar teju 14 miljonus latu vērtā iepirkumu konkursa uzvarētāju ”Abora”.

IUB lēmums tomēr neparedzot objektīvu konkursam iesniegto piedāvājumu izvērtēšanu, jo, ”Skonto Būves” ieskatā, tad būtu jāņem vērā arī šīs būvkompānijas piedāvāto atlaidi.

Tādēļ ”Skonto Būve” lūgšot pārbaudīt, vai organizētais iepirkums nav apzināta rīcība ar mērķi gūt personisku labumu, kā arī aicināšot izvērtēt riskus, kad projekta realizācijas izdevumi nākotnē tiek vērtēti kā neattiecināmie izdevumi, kurus pēc tam nāktos atmaksāt no valsts budžeta, nesaņemot finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

”Delfi” jau ziņoja, ka konkursā par LU jaunā Akadēmiskā centra būvniecību uzvarēja kompānija ”Abora”, kuras piedāvātā līgumcena bija 14 999 777 lati, taču visi pārējie pretendenti vērsās IUB ar sūdzībām par šo iepirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!