Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīšanai galīgajā lasījumā ceturtdien atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz, ka jauni mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji varēs reģistrēties līdz nākamā gada vidum.

Pret grozījumiem iebilda Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, "Latvijas Reģionu apvienības" frakcija un frakcija "No sirds Latvijai".

Viedokļu apmaiņa notika paaugstinātos toņos. Opozicionāri iebilda, ka nav skaidrs kādi nodokļu maksāšanas režīmi būs 2018. gadā, kad mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem būs jāpārreģistrējas. Tāpat tika piesaukts Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumprojekts, kas opozīcijas ieskatā ir nekvalitatīvs. Tas liek domāt, ka arī citi jaunie nodokļu maksāšanas režīmi varētu būt nekvalitatīvi.

Jāpiebilst, ka arī Saeimas Juridiskais birojs apšaubīja likumprojekta kvalitāti.

Vēstīts, ka grozījumi likumā paredz, ka mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem līdz 2018. gada 15. decembrim būs jāpārreģistrējas kādā no pastāvošajiem nodokļu maksāšanas režīmiem, ja tie vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018. gada 31. decembra.

Ja mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs līdz 2018. gada 15. decembrim nebūs pārreģistrējies, tas, atkarībā no juridiskās formas, kļūs par uzņēmumu ienākuma nodokļa vai iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju.

Savukārt jauni mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji varēs reģistrēties tikai līdz 2017. gada 30. jūnijam.

Uzņēmumi un saimnieciskās darbības veicēji, kas darbojas jau pašlaik, 2017. gadā vairs nevarēs iesniegt pieteikumu, lai par mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju kļūtu 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!