Frakcijas "Vienotība" deputāti ceturtdien Saeimā iesniedza likumprojektu, kas paredz izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, taču Saeimas vairākums lēma to nenodot izskatīšanai komisijā.

"Vienotība", pretēji pārējiem koalīcijas biedriem, iestājās par minimālajām sociālajām iemaksām, lai nodrošinātu sociālās garantijas cilvēkiem ar zemu atalgojumu.

"Vienotība" jau iepriekš nepauda atbalstu piedāvājumam atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un mikrouzņēmumu nodokļa likmes palielināšanai līdz 15%.

Partija iesniegtajā likumprojektā piedāvāja noteikt, ka mikrouzņēmumi, kuru apgrozījums nav lielāks par 40 000 eiro, varētu izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli 15% vai 5% apmērā, kā arī par katru darbinieku veikt sociālās iemaksas.

Artuss Kaimiņš ("KPV LV") aicināja cīņā ar nodokļu optimizētājiem neaiztikt tos cilvēkus, kas godprātīgi maksā nodokļus.

Ints Dālderis (V) atgādināja, ka jau priekš "tika pieņemts risinājums, ka mēs paceļam šo nodokli pakāpeniski gadu no gada uz 11, 13, 15%. Tas tika nobalsots arī Saeimā, bet kaut kādu iemeslu pēc, man tiešām grūti pateikt, kāpēc, arī Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) tajā laikā vadītā Ekonomikas ministrija nolēma, ka šo vajag maksimāli torpedēt un caur dažādiem veidiem mēs panācām to, ka mēs šo atcēlām."

"Un tāpēc tagad ir ļoti interesanti, ka tie cilvēki, kas pirms diviem gadiem noliedza šo un zīmēja kaut kādas tiešām drausmīgas ainas, kas notiks, ja būs 11%, tad šobrīd ar lielu enerģiju aizstāv 15%," skaidroja Dālderis.

Deputāti neatbalstīja likumprojekta "Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā" nodošanu komisijām. Līdz ar to "Vienotības" pārstāvji solīja savus ierosinājumus iesniegt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai kā priekšlikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!