Foto: Publicitātes foto

ASV kompānija "Apple" zaudējusi tiesas prāvā par ekskluzīvajām tiesībām izplatīt produktus ar "iPhone" preču zīmi. Līdz ar to Ķīnas uzņēmums, kas izplata somiņas un citus ādas izstrādājumus var turpināt savu produkciju saukt par "iPhone", trešdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ķīnas uzņēmums "Xintong Tiandi" reģistrēja preču zīmi "IPHONE" 2010. gadā. Lai gan "Apple" to pašu izdarīja jau 2002. gadā, preču zīme netika apstiprināta līdz 2013. gadam.

"Apple" ar Ķīnas uzņēmumu, kurš ražo rokas somiņas, mobilo telefonu maciņus un citus ādas izstrādājumus, tiesā pirmo reizi tikās 2012. gadā, pēc tam, kad ASV kompānijas vēršanās pie Ķīnas preču zīmes pārraugošās institūcijas beidzās nesekmīgi.

Tiesa lēma par labu "Xintong Tiandi", tāpēc "Apple" vērsās augstākajā tiesu instancē. Tur tika lemts, ka kompānijas ražotie telefoni "iPhone" Ķīnā nebija pietiekami populāri pirms 2007. gada, kad ādas izstrādājumu ražotājs pieteicās reģistrēt šo preču zīmi.

"iPhone" Ķīnas tirgū ienāca 2009. gadā. Ķīna ir "Apple" produkcijas otrs lielākais tirgus. Taču uzņēmuma pēdējā ceturkšņa rādītājos ir vērojams 13% peļņas kritums, ko radījis mazāks pieprasījums pēc "iPhone" telefoniem. Ķīnā to pārdošana kritusies par 26%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!