Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējo trīs mēnešu laikā teju divas trešdaļas jeb 63% Krievijas iedzīvotāju mainījuši savus ēdienu pirkšanas paradumus, sākot uz tā rēķina taupīt, liecina fonda "Sabiedriskā doma" veiktā aptauja.

40% respondentu atklājuši, ka sākuši iepirkt lētāku uzņēmumu pārtikas produktus, bet 30% samazinājuši iegādātās pārtikas apjomu. Tikpat liels respondentu skaits esot atteicies no dažiem produktiem, savukārt 13% sākuši retāk apmeklēt veikalus.

35% aptaujāto iedzīvotāju atzinuši, ka pārtikas iegādē neko būtisku nav mainījuši.

Aptaujā atklājies, ka visbiežāk Krievijas iedzīvotāji sākuši taupīt, iepērkot gaļu, tostarp putnu gaļu (29%), sieru un desas (23%), zivis un jūras veltes (21%), augļus (19%) un konditorejas izstrādājumus (17%).

Šāda veida tendence izplatās arī attiecībā uz cita veida preču iepirkšanu. Pēc aptaujas datiem, aptuveni puse Krievijas iedzīvotāju sākuši ietaupīt uz dažādu preču un pakalpojumu rēķina. 27% aptaujāto mazāk iepērk apģērbu un apavus, 17% - mazāk izklaides pakalpojumus. 16% atzinuši, ka sākuši mazāk apmeklēt restorānus un kafejnīcas, bet 14% sacījuši, ka mazāk izmanto tūrisma pakalpojumus.

Jau vēstīts, ka Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins atzinis, ka Krievijas ekonomikai gada otrajā ceturksnī klāsies ievērojami sliktāk, un pašlaik valsts ekonomika atrodas vētras epicentrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!