Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas Finanšu ministrija paziņojusi, ka valstī esošās bankas paliks slēgtas līdz pirmdienai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Banku ierobežojumi tika ieviesti 28. jūnijā pēc tam, kad pārrunas starp Atēnām un starptautiskajiem aizdevējiem nonākušas strupceļā, bet Eiropas Centrālā banka pieņēmusi lēmumu nepalielināt ārkārtas finanšu palīdzības apjomu Grieķijas bankai.

Kā ziņots, šonedēļ eirozonas valstu līderi ārkārtas samitā panākuši jaunu vienošanos par finanšu palīdzības sniegšanu Grieķijai. Valsts banku rekapitalizāzijai tiks izsniegti 25 miljardi eiro.

Ceturtdien eirozonas finanšu ministri vienojušies izsniegt Grieķijai septiņus miljardus eiro lielu kredītu, lai tā varētu segt ārkārtas vajadzības. Līdzekļi tikuši izsniegti Eiropas Stabilizācijas fonda palīdzības ietvaros.

Šis kredīts ļaus Grieķijai laicīgi nokārtot savas saistības, lai segtu ārējo parādu. Šomēnes tas sastāda 3,5 miljardus eiro.

Pārrunas par jauno finanšu palīdzības paketi eirozonas valstis atjaunojušas pēc tam, kad Grieķijas parlaments apstiprinājis vairākas reformas valsts ekonomikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!