Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas ārlietu ministri piektdien, 5.septembrī, vienojušies par nākamo pret Krieviju vērsto sankciju vilni, vēsta ārvalstu mediji.

Neraugoties uz piektdien panākto vienošanos par pamieru, Eiropas Savienības līderi nolēmuši turpināt sankciju ieviešanas procesu un apsvērt to atcelšanu, ja pamiers netiks pārkāpts. Arī ASV rīkošoties līdzīgi. ASV prezidents Baraks Obama atzinis, ka draudošās sankcijas ir iemesls, kādēļ panākts pamiers.

Pirmdien, 8.septembrī, tikšot izziņotas sankcijas, kas ierobežos Krievijas uzņēmumu piekļuvi finansējumam, noteiks jaunus eksporta ierobežojumus, kā arī paplašinās to amatpersonu sarakstu, kuriem liegta ieceļošana Eiropas Savienībā un kuru aktīvi un banku konti savienības valstīs tiks iesaldēti.

Aģentūra "Reuters", atsaucoties uz anonīmu avotu Eiropas Savienības diplomātu aprindās, vēsta, ka sankcijas tiks vērstas arī pret diviem "Gazprom" koncerna uzņēmumiem, proti, "Gazprom Bank" un "Gazprom Neft".

Eiropas Savienības līderi uzdeva Eiropas Komisijai sagatavot jaunas sankcijas pret Krieviju, kad Ukraina paziņoja, ka papildus prokrievisko separātistu un algotņu bruņošanai, Krievija Ukrainā ievedusi arī regulāro karaspēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!