Foto: LETA

Krievija paplašinājusi to valstu sarakstu, no kurām aizliegts importēt pārtikas produktus, iekļaujot tajā arī Albāniju, Islandi, Lihtenšteinu un Melnkalni, ceturtdien paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Pārtikas produktu embargo Maskava noteica kā pretsankcijas Eiropas Savienības (ES) sankcijām, kuras tika noteiktas pret Krieviju pēc Krimas aneksijas un Austrumukrainas destabilizācijas.

Melnkalne, Albānija, Islande un Lihtenšteina "melnajā sarakstā" iekļautas, jo nolēma pievienoties Rietumu sankcijām pret Maskavu.

Medvedevs paziņoja, ka no nākamā gada 1. janvāra pārtikas produktu importa embargo attieksies arī uz Ukrainu, kad spēkā stāsies Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas brīvās tirdzniecības līgums, ja vien Kijeva nevienosies ar Maskavu.

Tikmēr Krievijas sabiedrībā aug sašutums par pārtikas produktu iznīcināšanu, ņemot vērā, ka 23 miljoni cilvēku valstī dzīvo zem nabadzības sliekšņa.

Krievija pagājušajā nedēļā iznīcināja tonnām siera, persiku, nektarīnu un ķiršu, kuru izcelsme varēja būt Maskavas pretsankciju sarakstā iekļautajās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!