Saistībā ar apsūdzībām krāpšanā arestēts Martins Skreli, kurš septembrī paziņoja par plānu par 5000% paaugstināt cenu zālēm, kas paredzētas AIDS ārstēšanai. Vairāki ASV un britu mediji, rakstot par Skreli, viņu nosaukuši par, iespējams, nīstāko cilvēku Amerikā.

Iepriekš ziņots, ka bijušas hedžfondu investīciju baņķieris Martins Skreli iegādājies tiesības uz AIDS zālēm "Daraprim" un paaugstinājis vienas tabletes cenu no 13,5 dolāriem līdz 750 ASV dolāriem. Par šādu "biznesa plānu" uzņēmējs saņēma ārkārtīgi plašu mediju, publikas un politiķu kritiku.

Skreli gan arestēts saistībā ar spekulācijām hedžfondos, nevis "Daraprim" zāļu skandālu, ziņo "CNN Money".

2009. gadā Skreli izkrāpis no investoriem vairākus miljonus ASV dolāru. Viņš apzināti radījis sadarbības partneriem zaudējumus, kuriem skaidrojis, ka nauda zudusi saistībā ar negaidīti zemām akciju cenām.

Apcietinājuma laikā Skreli atbrīvots no vairākiem vadošiem amatiem farmācijas kompānijās. Pirmdien par šādu lēmumu paziņoja arī pretvēža medikamentu izgatavotājs "KaloBios", par kuras izpilddirektoru uzņēmējs tika apstiprināts vien novembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!