Foto: Reuters/Scanpix

Krievija piekritusi restrukturizēt 2011.gadā Kiprai piešķirto aizdevumu 2,5 miljardu eiro (1,7 miljardu latu) apmērā, tādējādi pakļaujoties Eiropas Komisijas (EK) lūgumam, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mēs veicam savu ieguldījumu, lai palīdzētu valstij," pirmdien žurnālistiem Hannoverē kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli norādīja Putins. "Pēc EK lūguma mēs nolēmām restrukturizēt šīs parādsaistības."

Krievija, kas pagājušajā mēnesī noraidīja Kipras lūgumu piešķirt tai papildu finanšu palīdzību, iepriekš paudusi sašutumu par apgalvojumiem, ka tai ir pienākums glābt valsti, politiķiem no tādām valstīm kā Vācija norādot, ka Kipra tiek izmantota nelikumīgi iegūtu Krievijas finanšu līdzekļu legalizācijai.

Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs pavēstīja, ka Kipra lūgusi Maskavai norakstīt 10% no valstij piešķirtā aizdevuma.

Tāpat Kipra lūgusi Krieviju par pieciem gadiem - līdz 2021.gadam - pagarināt tā atmaksas termiņu un samazināt procentu likmi no 4,5% līdz 2,5%.

Siluanovs pagājušajā mēnesī sacīja, ka aizdevuma atmaksas termiņa pagarināšana un procentu likmes samazināšana būtu pienācīgs atbalsts Kiprai.

Putins restrukturizācijas vienošanās nosacījums gan pagaidām neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!