Foto: AFP/Scanpix

Aviokompānija "airBaltic" un Serbijas nacionālā aviokompānija "Air Serbia" noslēgušas sadarbības līgumu, kas piedāvās pasažieriem jaunas ceļošanas iespējas starp Belgradu un Baltijas valstu galvaspilsētām Rīgu un Tallinu, portālu "Delfi" informēja Latvijas lidsabiedrības preses pārstāvis Jānis Vanags.

Sadarbības ietvaros "airBaltic" lietos lidojumu kodu "BT" 56 "Air Serbia" apkalpotajos iknedēļas reisos starp Belgradu un septiņām pilsētām Eiropā: Amsterdamu, Berlīni, Briseli, Kopenhāgenu, Stokholmu, Vīni un Varšavu.

Arī "Air Serbia" lidojumu kods "JU" būs redzams 47 "airBaltic" apkalpotajos iknedēļas reisos starp Rīgu un Amsterdamu, Berlīni, Briseli, Kopenhāgenu, Stokholmu, Vīni un Varšavu, kā arī reisā starp Tallinu un Vīni.

Kopumā šie savienojumi ļaus ceļotājiem lidot starp Latvijas, Igaunijas galvaspilsētām un Serbiju ar vienu pārsēšanos, izmantojot vienu biļeti visam ceļojumam.

"Air Serbia" izpilddirektors Dane Kondičs pēc panāktās vienošanās sacījis, ka šis sadarbības līgums paplašinās Serbijas uzņēmuma Ziemeļeiropas tīklu,

"Mūsu kodu koplietojuma partnerības ir mūsu biznesa modeļa stūrakmens un mēs ar lielāko prieku gaidām "airBaltic" viesus mūsu lidmašīnās," sacījis Kondičs.

Kā daudzkārt vēstīts, par "airBaltic" finanšu investora atrašanu šoruden paziņoja konsultāciju kompānija "Prudentia Advisors", tomēr drīz kļuva skaidrs, ka vienošanās paredzētu arī tālākas valsts investīcijas kompānijā, kā arī pienākumu iegādāties "Sukhoi" markas lidmašīnas. Šāds paziņojums saniknoja satiksmes ministru Anriju Matīsu (V), pēc kura ierosinājumavaldība lauza līgumu ar "Prudentia". Tiesa gan, pagājušajā nedēļāvaldība apstiprināja vienošanos ar Montāgu-Girmesu, neraugoties uz izskanējušām bažām par drošības apdraudējumu, bet nākamajā dienāpremjerministre Laimdota Straujuma aicināja Matīsu demisionēt.

Nepieciešamība piesaistīt investoru kļuva īpaši aktuāla saistībā ar noslēgto līgumu ar "Bombardier" vēl 11 lidmašīnu piegādi, par ko savulaik noslēgts līgums.

Līdz šim izskanējušas dažādas versijas par vienošanos ar Montāgu-Girmesu, tostarp iespējama prasība "airBaltic" iegādāties Krievijā ražotās lidmašīnas "Sukhoi SuperJet". Kā portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šis vācu finansists pērnā gada nogalē un šī gada jūlijā Latvijā dibinājis trīs uzņēmumus. Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija, Ralfs Dīters Montāgs-Girmess pērnā gada decembrī dibinājis uzņēmumus "Aircraft Leasing 1", bet šī gada jūlijā - "Aircraft Leasing 2" un "Aircraft Leasing 3". Iepriekš raidījumā "1 pret 1" "airBaltic" prezidents Martins Gaussnenoraidīja informāciju, ka aviokompānija jau noslēgusi līgumu ar "Aircraft Leasing 1" par "Sukhoi" iegādi.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka "Prudentia" par investora atrašanu prasa miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!