Foto: LETA

Gadījumā, ja koalīcija vienojas tomēr neatbalstīt iepriekš izvēlēto investoru aviokompānijai "airBaltic", Ministru kabineta līdzšinējais lēmums ir jāgroza.

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš pastāstīja, ka tādā gadījumā Satiksmes ministrijai kā šī jautājuma virzītājai ir jāiesniedz valdībā lēmuma grozījuma projekts, ar kuru tiek mainīts valdības lēmums. Tie var būt gan kā grozījumi, gan kā lēmuma papildinājums.

To gan varot darīt tikai pēc tam, kad šāds priekšlikums ir rūpīgi izanalizēts, jo jebkura rīcība var ietekmēt uzņēmuma attīstību, uzsvēra Krieviņš.

Kā ziņots, Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Aizdevums "airBaltic" 80 miljonu eiro apmērā neradīs negatīvu ietekmi uz budžetu, iepriekš apliecināja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis. Valsts aizdevuma izsniegšanai "airBaltic" tiks izmantoti Valsts kasē pieejamie resursi, kuru nodrošināšanai veikti aizņēmumi finanšu tirgos. FM uzsvēra, ka šis izsniedzamais aizdevums valsts parādu nepalielinās.

Savukārt patlaban koalīcijas partneri nav pauduši atbalstu 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanai nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic", līdz ar to būtu jāmeklē cits situācijas risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!