Foto: LETA

Uz dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" otro sabiedrisko apspriešanu Rīgā piektdienas pusdienā Pārdaugavas izpilddirekcijā ieradušies ap 400 cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, vairāki desmiti interesentu jau pirms prezentāciju sākuma izmantoja iespēju projekta pārstāvjiem uzdot sev interesējošos jautājumus par trases izvietojumu un kompensācijām zemes atsavināšanas gadījumā.

Kā ziņots, pirmo sabiedrisko apspriešanu Rīgā 25.februārī Brīvības ielā, Rīgas domes telpās, apmeklēja vien ap 40 cilvēku.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. 2015.gadā tiks iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

Jau ziņots, ka vairāku novadu iedzīvotāji un pašvaldības iebilst un pauž neapmierinātību saistībā ar "Rail Baltica" projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!